Mijn naam is Letizia en samen met mijn man en 2 zoontjes wonen wij in Beverwijk. Vroeger thuis bij mijn ouders hadden wij een hond. Ik wist dus al hoe leuk en gezellig het is om een hond in huis te hebben en eigenlijk miste ik dat heel erg.
Maar een hond neem je niet zomaar en daarom ben ik mij goed gaan oriënteren over welke hond goed binnen ons gezin zou passen.

Onze oudste zoon heeft PDD-NOS en was aanvankelijk bang voor honden. Omdat ik mijn zoon goed ken wist ik ook dat hij bang was voor het onbekende.
Natuurlijk hebben wij goed met z’n viertjes besproken of wij het allemaal leuk zouden vinden om een hond in huis te nemen en daar waren we het wel over eens.
Al snel kwam ik er achter dat een ALD hond iets was voor ons gezin. Ook mijn kinderen waren verkocht bij het zien van de lieve koppies op het internet.
Ik heb mijn oudste zoon, Fabiano, ook verteld dat sommige van deze honden ook als begeleidingshond worden getraind voor o.a. kinderen met autisme.
Hierdoor kreeg hij ook het gevoel dat dit weleens een leuke hond voor ons zou zijn.
Omdat wij graag een pup wilde van een fokker die niet met 7 weken de pups laten castreren/steriliseren, kwam ik de Hoop Doodles tegen in mijn zoektocht.
Donna verwachte pups dus misschien maakte wij een kans.
Marja liet weten dat wij op de reservelijst konden staan. Op 8 december 2014 is Donna bevallen en 13 december kregen wij een mail van Marja dat er nog een pupje was die een baasje zocht en of wij interesse hadden. JA dat hadden wij zeker!!!
Natuurlijk had ik Marja verteld over mijn zoon, dat hij wat angstig was voor honden. Ik wilde hier eerlijk over zijn en hoopte maar dat zij ons toch een geschikt gezin zou vinden voor haar pup.
Tijdens de kennismaking ging het eigenlijk heel erg goed. Fabiano durfde Donna uit zichzelf te aaien!
Dit had hij bij een hond noot eerder gedaan! Hierna verheugde hij (wij allemaal eigenlijk) zich op de komst van onze eigen pup.

Op 2 februari 2015 was het dan zo ver! Wij mochten Joep ophalen.
In het begin vond Fabiano Joep nog wat eng. Wat wil hij? Wat gaat hij doen? Waarom doet hij dat?
Allemaal onbekend gedrag wat hij eng en spannend vond.

Inmiddels is Joep 10 maanden oud en zijn ze vriendjes. Fabiano en wij allemaal zouden Joep niet meer willen missen!
Het lijkt ook wel of Joep aanvoelt dat Fabiano een bepaalde energie uitstraalt. Is Fabiano druk/hyper dan wordt Joep ook druk en hyper.
Maar zit Fabiano rustig op de bank t.v. te kijken komt hij bij hem liggen. Dit deed hij in het begin alleen bij hem.

Ook weet hij wanneer hij uit school komt. Joep wil dan graag opgetild worden en door het keukenraam kijken.
Als hij niet komt om opgetild te worden en ik zeg: “Fabiano”komt zo thuis”, dan gaat hij naar de voordeur en gluurt door het voordeurruitje, net zolang tot Fabiano thuis is. Hij wordt dan hartelijk begroet. Dit doet hij ook bij mijn andere zoontje hoor, maar toch anders.
Het is heel leuk om te zien hoe Fabiano veranderd is in de omgang met Joep!
We zijn er van overtuigd dat de band alleen maar sterker zal worden.

Beverwijk, 28-10-2015