Australian Labradoodle ras

Algemeen

De Australian Labradoodle ras is ontstaan in de jaren 80. Het doel van dit ras was om een hulphond te creëren voor mensen met een allergie, geestelijke of lichamelijke beperking.

De Australian Labradoodle staat te boek als een hypoallergeen ras. Dit betekent dat 98% van de mensen die last hebben van een hondenallergie, niet op dit hondenras reageren.

De Australian Labradoodle is niet alleen een kruising tussen een Labrador Retriever en Poedel.  Er zijn 6 verschillende rassen gebruikt om tot deze hypoallergene hulphond te komen.

De volgende 6 rassen zijn gebruikt:
1. De Poedel.
2. De Labrador Retriever
3. De Curly Coated Retriever
4. De Amerikaanse Cocker Spaniel
5. De Engelse Cocker Spaniel
6. De Ierse Waterspaniel

De Australian Labradoodle is een echte knuffelhond met een sterke “will to please”.

Vachtsoorten en kleuren

Er zijn 3 vachtsoorten:

De wol vacht: Deze vacht lijkt op de vacht van een poedel (krullend),  heeft wat meer onderhoud nodig maar heeft een heerlijk knuffel-gehalte.

De fleece vacht: Dit is een zachte krullende- of golvende vacht. De vacht hoort makkelijk open te vallen. Deze vacht is gemakkelijker in onderhoud.

De curly fleece vacht: Dit lijkt op de fleece vacht met een iets sterkere krul.

Er kunnen meerdere vachtsoorten in 1 nest voorkomen. De vacht van de Australian Labradoodle mag niet verharen en ruiken. Deze honden hebben ook geen ondervacht.

De Australian Labradoodle zijn er in veel verschillende kleuren zoals: brown, black, crème, caramel, apricot, gold, red, café au lait.

Lengte en gewicht

De Australian Labradoodle is er in verschillende maten:

De miniatuur hoogte 35-42 cm. gewicht 7-13 kg.
De medium hoogte 43-52 cm. gewicht 13-20 kg.
De standaard hoogte 53-63 cm. gewicht 23-30 kg.