Informatie Australian Labradoodle pup

Wat bieden wij

Onze Australian Labradoodle pups worden in huiselijke kring opgevoed met veel liefde en aandacht. Ze groeien op met kinderen, veel ruimte, onze andere honden en worden goed gesocialiseerd. Ze worden meerdere keren ontwormd, krijgen hun vaccinatie en hun groei en ontwikkeling wordt goed in de gaten gehouden. Ze krijgen hun paspoort en worden gechipt.

Interesse in een Australian Labradoodle pup

Rekening houdend met de wensen van de a.s. baasjes  en door nauwlettend het gedrag/karakter van de pups in de gaten te houden  worden de pups  in de gezinnen geplaatst.

Als u besluit om een Australian Labradoodlepup aan te schaffen en hem of haar een goed en liefdevol thuis kan bieden, kunt u contact met mij opnemen voor een pup.

Bij de wachtlijst kunt u zien welke pups een liefdevol thuis zoeken.  Door met de honden te knuffelen, kan er bij het intakegesprek een allergietest gedaan worden.

Castratie en Sterilisatie

Onze  pups worden NIET met 7 weken gecastreerd/geclipt. Ze worden met een contract verkocht.  Dat wil zeggen dat de reutjes moeten worden geholpen voordat zij 1.5 jaar oud zijn en de teefjes 3 maanden na hun eerste loopsheid.

Nadelen van vroegtijdige castratie bij teven en reuen

Dr.Walker Strikkers (dierenkliniek Sleeuwijk) heeft voor ons een korte uitleg gegeven om ons standpunt van vroegtijdige castratie te onderbouwen:

Bij bepaalde rassen komt het voor dat de pups op zeer jonge leeftijd 6-10 weken gecastreerd worden, dit is diergeneeskundig om meerdere redenen niet aan te raden.  Hierbij een opsomming van de medische redenen:

  • Zeer jonge dieren hebben een hoger anesthesierisico en meer kans op onderkoeling en te ver dalen van het bloedsuiker tijdens en na de operatie.
  • Bij teefjes die op zeer jonge leeftijd worden gecastreerd is een verhoogde frequentie aangetoond van vaginitis, blaasontsteking en urine-  incontinentie.
  • Zowel bij reuen als teven zijn er aanwijzingen dat er een toename van heupdysplasie wordt waargenomen na vroege castratie.
  • Qua gedrag is er ook een nadeel aan vroege castratie, namelijk een   toename van angst voor geluid en (hyper)seksueel gedrag.
  • Qua gedrag bij de teef is er door gedragsdeskundige vastgesteld dat het gedrag van de teef in een groep honden bij castratie na de 1ste loopsheid stabieler is. De hond kan zich “beter redden” in een groep   honden dan bij teven die op zeer jonge leeftijd zijn gecastreerd.

Naast deze medische redenen zijn er ook populatie technisch gezien redenen om vroege castratie van teven en reuen af te raden.. Wij dienen ons te realiseren dat we moeten proberen om bij alle rassen van de hond en kat de genenpool zo groot mogelijk te houden om inteelt te   voorkomen. Dus als er geen screening heeft plaatsgevonden op medische zaken, kan het dus zijn dat we, voor het ras, zeer waardevolle dieren castreren en op deze manier de genenpool verkleinen.

Dat zeer jonge reuen en teven toch gecastreerd worden heeft dus geen positief effect op het individuele dier en ook niet op de populatie en is niet wenselijk om de ingreep uit te voeren.