Al een lange tijd vonden mijn man en ik dat een hond ons gezin ECHT compleet zou maken . Maar hoe moest dat dan met mijn allergie ?? vervolgens werd onze wens en onze hoop op een pup weer op de lange baan geschoven . Totdat we door vrienden werden gewezen op “de australian labradoodle”, na wat navraag en een kort onderzoek heb ik op een dag besloten contact te zoeken met De Hoopdoodles in Waskemeer . Aan de telefoon klonk Marja al erg betrokken bij ons verhaal en een afspraak volde al snel . In Waskemeer werden we hartelijk ontvangen door Marja en Janny(gastgezin Niente) en een roedel fantastische honden , uitgebreid werd er stil gestaan bij mijn allergie en werd er kritisch geluisterd “waarom “wij als gezin kozen voor een pup , en wel deze pup. T voelde warm, welkom en oprecht.

1 Maart werd onze Pixel geboren , hij komt uit een nest van 7 broers en zussen . Een officiele uitnodiging voor de puppy party volgde en daarna was iedereen verliefd . Marja wijst de pup toe aan t gezin , dat doet ze oprecht en met een duidelijke motivatie . En mensen geloof me , dat is ook echt de beste manier , want hoe moet je anders kiezen tussen , in dit geval 7 prachtige lieve nieuwsgierige pups !!!!
25 april mocht Pixel dan eindelijk mee naar huis SPANNEND !!!! Onze reis van Waskemeer naar Emmen liep voorspoedig , en met Pixel was t alsof hij er altijd al is geweest , wat een pracht hond!!Maar met dat nieuwe gezinslid komen ook de onzekerheden en vragen , “plast hij wel goed , eet hij wel goed , is dat “bijten “normaal ?? En ook toen was Marja er voor ons met al je vragen kun je bij haar terrecht , en rare vragen bestaan niet ! SUPER !!

Wat voor ons ook een grote rol speelde , in t aanschaffen van een pup , en in t bijzonder een Australian Labradoodle , was t hoogbegaafd zijn van onze zoon Bart . Hoogbegaafdheid is geen ziekte of aandoening maar deze kinderen ondervinden veel uitdagingen in onze maatschappij. Bart is een pracht kind maar omdat hij “anders “is dan de vele kinderen om hem heen is Bart ontzettend onzeker , in sommige gevallen zeer faal angstig , en heftig emotioneel in veel situaties .
Wat wij als gezin ervaren na de komst van Pixel is vooral RUST bij Bart , hij is zekerder in uitdagingen die hij normaal uit de weg ging , is meer open over zijn gevoelens , vooral dat is een grote aanwinst . Mischien voor ons wel de grootste !!!!!!
Nu 4 maanden verder hoort hij er helemaal bij , voor ons is hij echt een aanwinst , en nog elke dag zijn we Marja dankbaar in alles , en kunnen wij de hoop doodles met 100 sterren aanbevelen ….
Lieve groet Wim Andrea Bart en Pixel